Ingrediente
- 4 kg carne tocata de porc (proaspata, de la macelarie sau de la tara)
- 1 kg carne tocata de vita
- 1 capatana mare de usturoi sau 2 mai mici
- sare, piper (dupa gust)
- cimbru uscat (dupa gust)-- ii da o aroma ff buna (cam o lingura)
- boia iute+ boia dulce - dupa gust (1 lingura de fiecare fel)
- mate de purcel - tinute cateva ore in apa+bicarbonat+otet
Mod de preparare
Pentru ca le-am luat gata tocate, nu a trebuit sa adaug eu grasime deloc, pentru ca aveau deja. Daca cumparati carne simpla, de porc sau vita, e nevoie sa o tocati si sa adaugati grasime proaspata.Usturoiul tocat si condimentele se adauga dupa gust, apoi se amesteca bine bine. Cu ajutorul masinariei speciale, umplem carnatii si ii facem colac. Ii intindem apoi pana a doua zi pe o sfoara sau pe un lemn, intr-un loc mai racoros, ca sa se usuce. A doua zi ii afumam. Eu i-am afumat doar de pe o zi pe alta, ca nu-mi plac prea afumati, nici prea uscati sau tari. Daca ii tineti in congelator, nu e nevoie sa ii afumati decat o zi. Daca ii tineti in camara, afumati-i 2-3 zile.
Abia astept sa fac si eu :)) pupici
RăspundețiȘtergeresunt incomparabil ca gust cu cei din magazin.Pup
ȘtergereMamma mia, ce pofta mi-ai facut... As minca si cu ochii si cu gura, un cirnacior fript. Si mama taie porcul, vroia sa-mi trimita cirnaciori, dar nu pot primi, ca ma pun la granita sa platesc dublu, ca sa-i pot purta acasa... of, of... Pupici cu lipici si as minca si o bucatica de sorici !
RăspundețiȘtergerePe noi nu ne-au verificat niciodata la bagaje de cate ori am iesit din tara...E drept ca nu aveam carnat la mine , ca poate il miroseau...:))
ȘtergereMinunati carnatii de casa! Peste vreo saptamana fac si eu :D
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereSotul meu mestereste la carnati!Trebuie sa se apuce de treaba!
Pup!
Vai ce de carnati aici! Mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereMmm! miroase a Craciun!! Normal ca ne-ai facut pofta! :)
RăspundețiȘtergereDeliciosi carnatii de casa! Bravo!
RăspundețiȘtergereMarturisesc ca eu personal n-am facut niciodata carnati,dar eram fascinata cand ii facea bunica,mai ales ca rezultatul era de vis !!!!asa si ai tai!
RăspundețiȘtergereEhe, am tot visat la ei de cand i-ai pus pe bucataras. Eu pana la Craciun nu pap carnati de casa, ca n-am de unde, dar visez la ai tai ca sunt asa de buuuuni :D
RăspundețiȘtergerePup:*
Ieri am făcut şi eu. Un deliciu cârnaţii făcuţi în casă. Recunosc că am avut un măcelar care s-a ocupat de preparare, dar tot după gustul meu.
RăspundețiȘtergereFoarte buni sunt carnatii de casa! Si eu fac in fiecare an, dar nu ii afum ca nu am unde :(( Cred ca sunt deliciosi afumati! :)
RăspundețiȘtergereHarnicuta mai esti!
RăspundețiȘtergereTi-au iesit super.Abia astept sa-i fac si eu zilele astea.De 2 ani mi fac singura, nici nu se compara cu cei cumparati, ca sa nu zic ca aici nici nu gasesc ceva care sa aduca cu cei de acasa.
RăspundețiȘtergerePupici si Sarbatori Fericite!
Foarte buni trebuie sa fie carnatii!!!Yumyyy!
RăspundețiȘtergereDraga mea, iti doresc un Craciun fericit, plin de bucurii, sanatate si pace, alaturi de cei dragi !
RăspundețiȘtergereVa doresc multa liniste sufleteasca, multa veselie si multe bucurii, cadouri frumoase, oameni dragi alaturi, bucate alese pe masa si multa iubire!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit!!!
La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag!
Iti ofer cu drag un premiu si te astept pe blog sa-l ridici! :)
RăspundețiȘtergerebravo tie pentru acesti carnati, dar te rog eu frumos, mai schimba imaginea, mancate ar mama, gata, sa tecem la cruditati mama draga, atata carne...
RăspundețiȘtergereaura