De
curand a fost ziua sotiorului meu drag si scump si m-am gandit multa
vreme ce tort sa-i fac de ziua lui. Pana la urma, pentru ca aveam si
capsuni si un compot de piersici adus de el din Franta, m-am gandit sa
fac un tort mai racoros, de vara, combinat cu ciocolata. Foarte bun!
Ingrediente
- Pt blat:
- 5 albusuri
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri faina
- 5 linguri ulei
- 1 praf de copt
- 1 ciocolata cu lapte
- Pt. crema:
- 500 ml lapte
- 50 g amidon
- 5 galbenusuri
- 200 ml frisca
- 3 linguri zahar
- 1 compot de piersici
- 2 pliculete gelatina
- Pt. decor:
- capsuni
- piscoturi
- zeama de la compotul de piersici
- 1 plic tort-jelle rosu
- Portii: 10-12
- Timp de preparare: peste 120 minute
Mod de preparare
Blatul:Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza iar. Adaugam uleiul, apoi faina, amestecand incet. Jumatate din blat il punem pe hartia de copt, apoi in restul adaugam ciocolata topita la microunde. Il adaugam si pe acesta in tava de copt, amestecandu-l usor cu blatul alb, dupa imaginatie. Coacem la 170 grade.
Crema:
Laptele se fierbe. Adaugam galbenusurile frecate bine cu zahar, apoi amidonul. Amestecam continuu cu telul de mamaliga pana incepe sa se intareasca. Lasam la racit. Batem frisca pana se intareste, apoi o adaugam in crema de lapte rece. Hidratm gelatina dupa instructiunile de pe plic si o adaugam cremei, amestecand-o bine.
Asamblare:
Blatul il punem intr-o forma cu margini detasabile si il insiropam putin cu zeama din compotul de piersici. Peste, turnam jumatate din crema, apoi piersicile taiate sferturi si iar crema. Deasupra cremei punem piscoturile inmuiate in compot, dupa imaginatia fiecaruia, lasand loc liber intre ele. Capsunii taiati jumatati ii asezam printre piscoturi. Preparam pliculetul de tort-jelle dupa instructiunile de pe plic si il turnam peste capsuni. Dam la rece de pe o zi pe alta.
Ma inscriu la o portie!
RăspundețiȘtergereNu mai e!..:))Pupici
ȘtergereLa multi ani!!! sotului tau,sa fie sanatos sa te poata face fericita.
RăspundețiȘtergereTortul este exact pe gustul meu,la anul ma inscriu.Pupppp cu mare drag!
multumesc! ma bucur ca-ti place! te pup
ȘtergereUn tort frumos si gustos.Pupici!
RăspundețiȘtergeremultumesc, Dia!
ȘtergereLa multi ani!Cred ca a fost tare bun cu ataea fructe!
RăspundețiȘtergeremultumesc! A fost delicios!
ȘtergereVai, ce aglomeratie de capsuni acolo! Trebuie sa mai mancam din ele ca sunt prea multe!!!Bun-bun tortul tau! Nu mai cer, ca oricum am ajuns prea tarziu...
RăspundețiȘtergereFoate bun tortul!:bd La multi ani sotului!
RăspundețiȘtergereMinunat si o prezentare la fel. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereLa cat de bine arata eu chiar nu te pot refuza ;)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti place! te pup
ȘtergereBuna. Am o intrebare: nu stiu daca ai in lista ta de bloguri si altele decat culinare. Daca nu te deranjeaza poti, sa pui un blog artizanal? http://handmadefantasybijoux.blogspot.ro/ un blog cu bijuterii lucrate manual Multumesc anticipat
RăspundețiȘtergereDaca ma adaugi si tu in lista ta, o sa te adaug si eu, desigur. O zi frumoasa!
ȘtergereO cremosenie de tort parfumat !!!!!!!!!!!!!!! :)) Delicios !
RăspundețiȘtergereWeekend linistit !
Multumesc, la fel si tie! pupici
ȘtergereArata deosebit de bine! Are capsune, piersici, ciocolata...cam tot ce-mi place mie! Foarte frumos!
RăspundețiȘtergere