O mica particica din sufletul meu....

6 septembrie 2011

Sos de rosii cu chiftele si paste umplute




O mancare foarte buna, de care sotul meu a fost incantat!

Ingrediente:

Pt garnitura:
  • 1 punga paste umplute (eu am avut paste umplute cu feta si spanac)
  • 1 lingurita unt
 Pt chiftele: 
  • 1/2 kg carne tocata
  • 2 oua
  • 2 catei usturoi tocati
  • 1/2 ceapa tocata
  • 1 ardei rosu tocat
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • pesmet (o cana de cafea)
  • patrunjel tocat
  • sare, piper
Pt. sos:
  • 300 ml bulion de casa
  •  1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • sare, piper
  • 2 foi dafin
  • patrunjel

Se prepara mai intai chiftelele. Se amesteca bine toate ingredientele. Trebuie sa rezulte o compozitie destul de solida, asa incat sa putem face usor bilutele de chiftele. Daca e prea moale, mai adaugati pesmet sau paine.
Se prajesc in baie de ulei, la cuptor sau in tigaie  Hot-Pan, cum le-am facut eu.
Puneti pastele la fiert in apa si putina sare.
Intre timp, preparati sosul. Puneti intr-o oala untul la topit, pe foc, iar cand e moale adaugati faina. Nu lasati untul sa se topeasca de tot si sa devina lichid, sau sa fiarba. Amestecati bine cu telul de mamaliga, ca sa nu se faca cocoloase, apoi adaugati bulionul. Condimentati.
Cand sosul e fiert pe jumatate, adaugati chiftelele si lasati-le sa se patrunda bine, aprox.. 5 minute, apoi presarati patrunjelul tocat si stingeti focul.
Pastele fierte si scurse de apa se amesteca fierbinti cu untul.
Se asaza pe farfurie, iar lanaga ele se pune sosul si chiftelutele.
Pofta buna!









10 comentarii:

  1. Woow, ce bine arata si sigur este foarte bun! Cu garnitura de piure am mancat dar cu paste inca nu. Multumesc pentru idee! Pupici si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt prima?Daca da,atunci primesc o portioara mica mititica? Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am prezentat la masa... inseamna ca in seara asta nu mai gatesc nimic. Buna, buna papita ! Pastele astea italienii, le maninca in supa... aveam eu o reteta pe undeva daca te intereseaza sa vezi cum e... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mult mancarea ta,ai amestecat bucataria italiana cu cea romaneasca...si eu o combin de multe ori....Eu as fi parfumat untul de la ravioli cu un pic de salvie....
    Pupicei!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nely...ma bucur ca iti place mancarica. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dia draga, nu esti prima, dar oricum te servesc..:)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daniela, am vazut reteta ta si mi se pare foarte reusita! O idee buna!Mersi! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Petronela draga, te cred ca avea un gust si miros grozav cu salvie...DAR...nu am avut salvie!!!!:)))))
    A fost foarte bun si asa. Te pup!

    RăspundețiȘtergere