Acum le-am facut in varianta home-made si sunt foarte multumita de rezultat. Nu sunt identice cu cele de la Kfc, dar se aseamana foarte mult. In plus, sunt mult mai sanatoase pt ca stiu ce am pus in ele...chiar daca INGRASA.....Alaturi de incredibilul meu sos de usturoi, sunt o delicatesa. Deci, cand le faceti, sa nu cumva sa ratati sosul. Se servesc obligatoriu cu cartofi prajiti si sos de usturoi.
Cu aceasta reteta paricip la concursul Kitchen-Aid, organizat de Laura Laurentiu.
Ingrediente
- 1 kg aripioare pui
- 2 linguri sos chilli
- 1 lingura chilli praf
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 1\2 lingurita ghimbir praf
- 5 linguri lapte
- 1 lingura usturoi granulat
- 1 cub knorr
- 5 oua
- pesmet - eu am pus de casa
- fulgi de porumb zdrobiti marunt
Aripioarele, dupa ce le spalam si le taiem varfurile, se fierb 10 minute in apa cu sare. Din apa rezultata puteti face rapid o supica de galuste, de taitei sau supa imperiala.
Intr-un castron se pune sosul de chilli, praful de chilli, usturoiul, sarea , piperul, vegeta, laptele si ghimbirul amestecandu-se bine. Aripioarele se baga in acest sos si se amesteca, apoi castronul intreg se da la frigider pentru 2 ore, ca sa intre aromele in aripioare.
Intr-o farfurie puneti pesmetul, in alta fulgii zdrobiti, iar in alta ouale batute cu putina sare. Aripioarele se dau prin pesmet, apoi prin ou, iar la urma prin fulgi. Se prajesc in baie de ulei 3-4 minute, la foc mai iute.
Cred ca sunt bune.Pe la multe fete am vazut.Candva am sa le fac si eu.Pupici!
RăspundețiȘtergereTi le recomand, daca iti plac mancarurile foarte picante .Pup
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac foarte mult. Dar te intreb totusi: nu sunt prea picante?(sos de chili+chili praf). O sa le incerc si eu.
RăspundețiȘtergerenu, nu sunt prea picante, desi eu as fi vrut sa fie. acum, depinde si de gusturi. Pupici
RăspundețiȘtergerebafta la concurs draga mea! :*
RăspundețiȘtergeremultumesc!Pup
ȘtergereTrebuie sa fie tare bune .
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
asa este! pup
Ștergere