Ingrediente:
14 oua
200 ml ulei
1/2 pateu mic
1 lingura margarina
2 linguri smantana
1 lingurita mustar
sare, piper, vegeta
tarhon in otet (optional) -un sfert de lingurita
Se fierb 12 oua.
Galbenusurile celor 2 oua ramase crude se pun intr-un castronas pentru maioneza, plus inca 2 galbenusuri dintre cele fierte si zdrobite bine cu furculita. Din galbenusurile de mai sus, ulei si mustar, se face o maioneza, adaugand treptat uleiul, ca sa nu se taie. Puteti face maioneza cu mixerul, la fel ca si mine.
Ouale fierte se decojesc cu grija si se taie in jumatate pe lungime. Se scot galbenusurile, se zdrobesc bine si se adauga margarina si pateul, plus condimentele.
Adaugam smantana in maioneza, amestecam usor pana se incorporeaza si adaugam tarhonul, care ii da un gust foarte bun.
Impartim maioneza pe cateva platouri plate (mie mi-au iesit 4) si apoi umplem jumatatile de albus cu umplutura de galbenusuri si pateu si le asezam cu partea umpluta in jos.
Decoram cu frunze de patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu