O mica particica din sufletul meu....

22 august 2011

Telemea de casa


O reteta simpla si foarte buna pe care sunt sigura ca multi o cunoasteti....
E atat de buna placinta cu telemea si smantana, nu? Si telemeaua cu rosii, asa simpla...Si clatitele cu telemea.. Si pizza.......Si........etc. etc.
Ce mai, poate fi folosita la foarte multe mancaruri. V-o recomand cu drag, daca aveti cas proaspat....

Ingrediente:

cas de vaca 
sare grunjoasa
apa


Se taie casul bucati potrivite, se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Se adauga sare multa, depinde de cat cas aveti. Bine ar fi sa gustati si daca apa nu e foarte sarata, sa mai adaugati. Saramura aceasta intareste casul si il mentine proaspat. Daca nu ati pus suficienta sare, casul o sa se inmoaie si se strica.
Acoperiti vasul cu un capac, sau o farfurie, asa incat casul sa stea bine in saramura.
Puteti sa pastrati multa vreme in saramura telemeaua rezultata , la loc racoros, sau sa scoateti telemeaua, sa o puneti in pungi si pungile in congelator....:))




4 comentarii:

  1. Uite cum fac eu. Ma duc la "Design",dupa ce se incarca pagina imi arata ce setari pot face.Merg apoi la "Lista mea de bloguri",chiar langa acest icon apare "Editati".Dau clik pe el,apoi merg laiconul "adaugare la lista",introduc adresa URL cu iconul Cpoy-paste,apoi dau pe salvati si gata Adresa mea de blog este diamar99.blogspot.com.Sper ca ai inteles ce ti-am spus. Reteta de telemea este buna.Tot asa o fac si eu.O zi buna sa ai.Te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne, ce poate fi mai bun decat o branzica de casa?!!....mi-ai facut o pofta.....
    O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nely, multumesc de vizita! Te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dia, gata, am executat..:)))) Ms de sfat!

    RăspundețiȘtergere