O mica particica din sufletul meu....

3 septembrie 2011

Mancare de cartofi cu carne/carnati







O reteta inspirata de la cumnatica mea, Alis, careia ii multumesc mult pt  ca mi-a prezentat aceasta reteta cu cartofi, absolut delicioasa! Reteta ei era cu carnati trandafir, dar eu am facut-o cu carne de porc.
V-o recomand din toata inima!

Ingrediente:

  • 300 g carne de porc/ 3 carnati trandafir
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ardei rosu 
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa
  • sare, piper, vegeta
  • ulei

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun intr-o oala la fiert cu o lingurita sare. Intre timp, carnea de porc se taie in bucatele mai groase si se prajeste intr-o tigaie teflonata, ca si gratarele. Cat timp ea se prajeste, tocati ceapa si  ardeii si puneti-i la calit in putin ulei, la foc slab. Cand legumele sunt calite, adaugati carnea si condimentati. Cartofii nu se lasa la fiert mai mult de 15 minute, ca sa nu se imprastie dupa aceea. Se storc de apa si se pun in oala cu legumele si carnea. Se amesteca toate cu grija si se lasa la foc mic in continuare.
Daca e nevoie, mai adugati apa.
Dupa aproximativ 10 minute opriti focul. Se serveste cu patrunjel, dupa preferinta.
Foarte bun!






13 comentarii:

  1. Cred si eu ca dupa o farfurie cu mincarica asta delicioasa, te mingii precum greierul de pe canita... Pupici si o duminica placuta !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place mult mancarica, dar imi place si canitza cu buburuza/gandacel:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place reteta ta ...eu adaug in plus o lingura de bulion si una de pasta de ardei...si e mai aromata....Imi place si prezentarea!!!
    Pupici si o saptamana minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de tips, Petronela. O sa incerc si varianta ta. Te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alinutzika,vreau sa te felicit pentru retetele interesante pe care le ai,imi plac tare mult pozele sunt vii si foarte reusite ce aparat folosesti?intr-un cuvant imi place blogul tau,ma bucur ca esti ardeleanca,salajeanca asa ca mine,cine stie poate am trecut una pe langa cealalta,in viata asta,iti multumesc de vizita,pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu ma bucur sa aflu ca esti salajeanca...si ma bucur mult ca iti place blogul meu.
    Pozele nu sunt atat de reusite cum mi-as dori, dar incerc sa ma mai perfectionez, sa caut unghiul si lumina potrivita. Aparatul meu e Sony si il am de cativa ani. Alte detalii nu stiu sa-ti dau.
    Te mai astept in vizita si te pup!

    RăspundețiȘtergere