O mica particica din sufletul meu....

10 iulie 2011

Pireu de cartofi cremos si delicios

E un pireu moale, fin ca o crema si se topeste in gura!!!







Ingrediente:

1 kg cartofi
o lingura sare
1 lingura margarina
300 ml lapte (aproximativ) 


Banalul pireu se pare ca are foarte multe metode de preparare si chiar ingrediente diferite.
Unii pun lapte cand il prepara, altii nu; unii pun unt, altii margarina sau chiar smantana; unii pun si vegeta, altii nucsoara, etc.Unora le place moale, altora mai tare.Unora le place fin ca o crema, altora nu.
Va spun o reteta de pireu care se foloseste in aproape tot "neamul" meu. Cel mai bun pireu din cate am degustat! Si e o reteta  extrem de simpla, dar foarte reusita.
Puneti cartofii curatati si taiati in bucati mai mici la fiert, cu apa si sare.
Dupa ce sunt fierti (verificati cu furculita), se strecoara foarte bine, se pun intr-un vas adanc si se mixeaza  bine bine cel putin cinci minute la viteza mica. Cand sunt mixati foarte bine, se adauga margarina, se mixeaza si se adauga laptele fierbinte, pe rand, timp in care se continua mixarea.
Se gusta de sare si daca e nevoie se mai adauga sare sau lapte (daca va place mai moale, ca si mie).
Nu e cleios sau clicos, cum zic unii, doar daca cartofii nu-s in regula.
E un pireu moale, fin ca o crema si se topeste in gura!!!
Daca nu sunteti convinsi, uitati-va ce gurita casca piticul meu ca sa apuce cat mai mult!..:)))





2 comentarii:

  1. Ador pireul de cartofi in defavoarea cartofilor prajiti.. iar pireutul tau arata foarte bine!!
    Spor la bucatarit :* Asteptam retete noi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc de aprecieri si vizita! Va mai astept si sper sa mai gasiti retete care sa va placa! O zi buna!!!

    RăspundețiȘtergere