O mica particica din sufletul meu....

23 august 2011

Turte "albe si negre" la tigaie



Foarte, foarte bune ambele turte! Crocante si cu un gust grozav!

Ingrediente:

1 cana faina alba( sau jumate integrala, jumate tarate, daca tineti regimul Montignac)
1 lingurita lapte praf- (daca tineti Monti nu puneti)
sare
apa calduta (cat cere faina)
1/2 plic praf de copt
3 linguri ulei

Se amesteca bine toate ingredientele, pana rezulta un aluat mai tare si elastic. Se intinde o foaie de aprox 2 cm grosime, pe masa unsa cu putin ulei. Se coace  in tigaie antiaderenta, fara ulei, pe ambele parti.
Eu am facut o portie cu  faina alba si una cu faina integrala.
Piticul meu, Samy, a crezut ca e placinta si imi tot cerea "sa-i dau placinta". A papat aproape jumatate de turta..:))







4 comentarii:

  1. La cat de fericit este,sigur i-au placut strumfului tau.Pup!Spune-mi te rog,merita sa investesc in Hot-pan?Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  2. Dia...nu pot sa-ti spun decat ca sunt foarte multumita de Hot-pan. O folosesc zilnic si mi-a usurat enorm munca. Mi-am scos banii pe ea doar din uleiul economisit..:)))
    Nu se prinde de ea, se curata usor...doar cu un servetel. Daca chiar se prinde ceva, de ex. cand faci gratare si ramane negreata aceea, pui un pic de apa, pornesti hot-panul si cand e fierbinte apa, cureti in 2 secunde, pt ca se dezlipeste tot.
    Ce pot sa-ti spun, de cand o am eu si-a cumparat si cumnata mea, vazand-o la mine si vrea sa-si ia si mama mea si inca un prieten de familie.
    Te sfatuiesc insa sa cumperi, daca chiar vrei sa cumperi, tigaia originala, cum am eu, de la Kaiserhoff, nu de la Victronic, pt ca aceea e mai mica si nu e cea prezentata la tv.
    In plus, te sfatuiec sa o cumperi de pe okazii.ro nu de pe site-ul lor. E acelasi lucru dar la dublu pret! Eu am cumparat-o cu 130 ron de vreo 2 luni , noua, de pe okazii, iar pe diferite site-uri era de la 180 ron in sus pretul.
    Hai ca ti-am dat aproape toate detaliile. Daca mai ai nevoie de alte informatii, intreaba-ma!
    Oricum, e una dintre cele mai bune investitii, zic eu, dupa ce am folosit-o ceva vreme si am experimentat tot soiul de retete pe ea! Ma declar foarte multumita! Pupici!......

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult de raspuns,Vreau sa-mi cumpar si eu. Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere