O mica particica din sufletul meu....

4 octombrie 2011

Chiftele la tigaie



Legumele dau un gust mai bun chiftelelor. Si daca le faceti in cuptor e o mancare buna si sanatoasa. Eu le ador simple, dar si in varianta cu sos.

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata
  • 2 oua
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • pesmet (aprox. 100 g)
  • sare, piper
  • usturoi: 3-4 catei
  • patrunjel tocat
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Se toaca ceapa, se rad morcovii, se taie marunt ardeiul, se toaca usturoiul si patrunjelul si se amesteca toate cu carnea tocata. Se adauga ouale, condimentele, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine si pesmet, pana rezulta o compozitie potrivita.
Cu mana unsa cu ulei, se formeaza bilute de marimea unei nuci mai mici si se prajesc in baie de ulei sau, mai sanatos, in cuptor. Eu am preferat varianta sanatoasa si le-am facut in tigaia mea teflonata-   Hot-pan.




19 comentarii:

  1. ador chiftelele cu carne si legume si in plus daca sunt facute la cuptor sunt mai sanatoase.Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am facut niciodata chiftele la cuptor sauhot pan dar cred ca-s delicioase.pupici si o seara faina

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac chiftelutele si chiar daca nu am asa o tigaie, le fac in cuptor. Sunt mai sanatoase. Ma bucur ca am reusit sa postez. Te vizitez mereu dar nu pot posta. Te sarut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu dai chiftele,eu desetrul,si uite asa gata inca o masa.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. imi plac chiftelutele de tot felul !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-e foame,,, vreau o chifteluta... si eu de multe ori le fac in cuptor, ca sa evit prajelile... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sara, ma bucur ca ma vizitezi, dar nu inteleg dc nu poti posta. Chiar nu-mi dau seama care e problema. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce grasune si rumene sunt! Vreau si eu vreo 4-5:)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Danutza, te servesc cu mare drag! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Super blogul tau :x. Mi-am luat si eu hot pan si abia astept sa experimentez tot felul de mancaruri sanatoase. Cat despre chiftelutele tale, as vrea sa te intreb daca s-au facut si in interior si daca pui capacul cand le gatesti

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc de aprecieri, Andreea!
    Sa stii ca ai facut o alegere buna cand ti-ai luat hot-pan pt ca eu sunt foarte incantata de el si il am deja de o jumatate de an.
    Da, chiftelutele s-au facut foarte bine si in interior si am tinut capacul pus deasupra. E nevoie sa pui capacul la mancaruri deasupra caci altfel nu se coc bine, adica, se arde mancarea in partea de jos pana e gata desupra. Capacul pastreaza o temperatura mai mare in tigaie si mancarea se face mai repede(in special la pizza).
    Temperatura trebuie sa fie mai mica, undeva pe la 110-120 grade ca sa se patrunda bine nu sa se arda in exterior, iar in interior sa ramana necoapte(cu exceptia clatitelor sau placintelor la care trebuie temperatura mai mare), iar pe parcurs trebuie amestecat din cand in cand.
    In speranta ca ti-am fost de folos cu atatea sfaturi, astept sa-mi spui impresiile tale dupa ce vei gati mai multe la hot-pan (vezi ca am postari doar cu preparate la hot-pan, exclusiv, in etichete). O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere