Cea mai buna ciorba de fasole pe care am mancat-o pana acum! Si asta datorita combinarii unor verdeturi foarte aromate si potrivite ciorbelor, in general, pastei de ardei si chilli, dar si datorita gustului de afumatura. Incercati-o! Sigur va va placea! Am primit numeroase laude la adresa ei , iar sotul meu imi cere sa o fac cat mai des.
Ingrediente
- 300g fasole uscata
- 2 morcovi mici
- 2 cepe mici
- 300 g ciolan afumat fara os taiat bucatele mai mari sau mai mici
- 3-4 linguri pasta de ardei
- 1 lingura pasta chilli
- 300 g smantana grasa
- 1 galbenus (optional)
- sare, piper, 2 cuburi knorr de pui
- verdeata: 5 fire de patrunjel, 5 de leustean, 5 de marar,1 de cimbru, 1 de telina
- Portii: 6
-
Timp de preparare:
peste 120 minute
Mod de preparare
Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba
si se pune la fiert, la foc mic. Cand e aproape fiarta, intr-o alta oala calim ceapa tocata si morcovii. Adaugam apoi ciolanul bucatele. Lasam vreo 10 minute la foc mai mic, apoi adaugam pasta de rosii, cea de chilli si condimentele. Umplem apoi oala cu apa si lasam la fiert. Cand fasolea e
fiarta, o luam cu o paleta si o punem in oala cu carne si legume. . Mai lasam pe foc inca 5 minute, apoi stingem
focul. Smantana o frecam cu galbenusul intr-un vas adanc si adaugam treptat ciorba,
amestecand usor.O turnam apoi in oala, treptat, sa nu se branzeasca. Tocam foarte marunt verdeata si o punem si pe ea in
oala. Servim cu ceapa verde sau ardei iute si multa pofta, dupa care mai
servim o tura, ca nu ne vom satura cu una...:))
tare mi-i pofta de o asemenea ciorba!!:)
RăspundețiȘtergerema bucur ca-ti place si tie! pup
ȘtergereOhhhh ce buuuun si cat de bine arata!!!!
RăspundețiȘtergereEheee,nu ma ispiti cu ciolanul ala ca nu as vrea sa ma fierb n bucatarie:)
RăspundețiȘtergerepai, pana fierbe fasolea stai pe afara...:)))
ȘtergereAsta da ciorba.Si la noi se consuma cu placere.Pupici!
RăspundețiȘtergeremultumesc, Dia! te pup
ȘtergereAcum pe seara, ca la noi e un pic mai racoare, parca as minca o portioara cu afumatura... buna, buna... si fasolea si afumatura... Pupici !
RăspundețiȘtergeremerge oricand, ca-i tare buna!Pup
Ștergeren-am mai mancat de mult, am ceva restrictii, dar arata asa de bine...
ȘtergereMama ce as manca si eu o portie de ciorba cu fasole si afumatura!!!!
RăspundețiȘtergerestiu......sunt putini oameni carora sa nu le placa ciorbica de fasole cu ciolan afumat...
ȘtergereAsta da ciorbica consistenta, vreau si eu. Pup!
RăspundețiȘtergerema bucur ca-ti place! pup
ȘtergereCiorba preferata a sotului meu.
ȘtergereBuna tare ciorba de fasole mai ales daca are si afumatura! pup
RăspundețiȘtergereO ciorba buuuna, ca la mama acasa!
RăspundețiȘtergereYour ciorba looks great, I am sure it tastes fantastic too. Love ciorba! :)
RăspundețiȘtergereDelicioasa !
RăspundețiȘtergereAm facut si eu fasole rosie cu afumatura;o postez zilele uromatoare !:)
Week-end linistit !
AStept cu nerabdare sa se faca putin mai racoare, sa pot pregati si eu o bunatate ca a ta...
RăspundețiȘtergereDa ne place foarte mult, dar ai mei nu is dupa verdeturi, din partea mea un big like!!! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMmmm, ce super bunatate! As manca 2 portii!
RăspundețiȘtergere