O mica particica din sufletul meu....

1 aprilie 2012

Salata de fructe cu caramel si frisca


 

Ingrediente

  • 1 portocala mica
  • 1 banana
  • o mana de capsuni
  • 1 kiwi
  • boabe de struguri albi mari
  • cirese din compot
  • frisca
  • 2 vanilii
  • 50 g zahar
  • topping de fructe de padure (optional)
  • Portii: 2Portii: 2
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 15 minute

Mod de preparare

Se taie portocala si kiwi bucatele mai mari, iar banana rondele. Se pun in mod egal in cupe, fructe din fiecare fel.
Zaharul se caramelizeaza. Se stinge cu 1 polonic de zeama din compotul de cirese. Cand zaharul e topit, se ia de pe foc si se adauga vanilia. Se lasa la racit. Rece, se toarna peste fructe. Deasupra, ornam cu frisca, apoi stropim cu putin topping.

 


12 comentarii: