O mica particica din sufletul meu....

9 mai 2012

Leurda in sos bechamel




O mancare rapida, de primavara, pe care eu o ador! Combinatia cu oua ochi e cea mai reusita, zic eu! La fel ca si mancarica de spanac. 

Ingrediente

  • o mana buna de leurda
  • 2 linguri faina
  • o bucatica de unt
  • o cana mare de lapte (daca e prea groasa compozitia, mai adaugati)
  • sare
  • Portii: 3Portii: 3
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 30 minute

Mod de preparare

Leurda, fara codite, se spala bine si se taie mai marunt. Nu se mixeaza, pt ca nu e nici pe departe la fel de gustoasa. Va zic din proprie experienta.
Untul se pune intr-o tigaie la foc mic. Cand s-a topit, se adauga faina subtiata cu putin lapte. Adaugam apoi si restul de lapte si amestecam continuu cu telul de mamaliga, ca sa nu se prinda sosul de fundul tigaii si nici sa nu se faca cocoloase. Condimentam cu putina sare. Cand incepe sa fiarba adaugam leurda cruda. Nu o fierbem inainte, pt ca isi pierde aroma si gustul usturoiat. Nu va temeti, nu o sa fie gustul de usturoi foarte puternic. Mai fierbem la foc mic inca 10 minute, amestecand. Servim cu ochiuri de oua.

8 comentarii:

  1. Wow, arata foarte bine! Yum yum!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa incerc leurda asta ca tare curioasa m-ati facut!In zona noastra nu e foarte la "moda"asa ca nu am incercat!Pupici si o seara buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici la noi nu e prea cunoscuta, cu toate ca este destula pe langa padure.Nu stiu insa daca mai gasesti, pt ca la noi e trecuta deja...

      Ștergere
  3. Simi eimi place mult leurda. Chiar nu se simte tare gustul de usturoi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, ci doar atat cat trebuie. Si pentru ca ea are deja gust de usturoi, nu mai e nevoie sa pui la urma, cum e cazul spanacului.

      Ștergere