Pentru
prima data am incercat lintea. Am vrut si eu sa gust delicatesa cu care
Iacov l-a pacalit pe Esau sa-si vanda dreptul de intai nascut. Am
studiat nenumarate retete de preparare si nu m-a atras niciuna. Pentru
ca niciuna nu era cu ceva "carnita"...:))) Si cum eu sunt o mare
carnivora, m-am decis sa o fac eu cum ma taie capul. Si am fost
multumita de rezultat. Doar ca nu am stiut timpul de fierbere a lintei
si mi s-a cam sfaramat. Asta tot din cauza unora care au zis ca lintea
se fierbe greu si trebuie tinuta in apa inainte. Povesti! In 20 de
minute era fiarta complet.Pana mi s-au fiert legumele celelalte pe care
le-am pus dupa ea, dumneaei a inceput deja sa se "dizolve"..:)) Un
minus: ma asteptam ca ciorba sa fie rosie! Da de unde! Nici lintea macar
nu a ramas rosie ci s-a facut un galben-pal....
Ingrediente
- 2 cani linte- rosie am pus eu
- 200 g afumatura (eu am pus ceafa afumata)
- 1 morcov mare
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rosu mare
- 1 lingurita sos chilli (optional)
- 3 linguri pasta de rosii
- 200 g smantana grasa
- sare, piper, 2 cuburi knorr
- un varf de lingurita chimen macinat
- frunze de telina+ patrunjel tocate foarte marunt
- Portii: 6
- Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare
Ceapa, morcoviul si ardeiul se toaca, afumatura se taie marunt si se calesc toate la foc mic in putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii si chilli , iar apoi se umple oala cu apa. Cand fierbe, se adauga lintea si condimentele. Dupa ce lintea e fiarta, opriti focul si adaugati smantana, subtiata dinainte cu zeama din oala si amestecati bine. Tocati verdeata si puneti-o in oala, apoi acoperiti oala 5 minute. Serviti-o cu ce vreti voi.Mie mi s-a parut ca seamana destul de bine cu ciorba de fasole.
Nici eu n-am mancat/gatit linte pana acum! Ma bucur mult ca ai spus cateva detalii despre linte, fiindca o sa ma ajute sa o gatesc cum trebuie...ca de incercat sigur incerc si eu :)
RăspundețiȘtergerePupici!
poate ca difera culoarea lintei in cazul fierberii..nu stiu.
ȘtergereNoua ne lace tare mult lintea!!!Foarte bine arata ciorba!
RăspundețiȘtergeremultumesc!!
ȘtergereAm mancat odata iahnie de linte, sau ceva de genul si mi-a placut mult, cu siguranta si in ciorbica e ff buna. Pupici!
RăspundețiȘtergereasa e. Pup
ȘtergereCred k e tare buna. N-am mai mancat nici eu pana acum.
RăspundețiȘtergereincerca si vezi daca e pe gustul tau linte. Pup
ȘtergereImi place ciorbita ta!
RăspundețiȘtergeremultumesc!
ȘtergereNici eu nu am mancat linte,dar sigur o incerc,arata super!!!.puppp!
RăspundețiȘtergeremultumesc!pup
ȘtergereRecomand ciorba de Linte,este delicioasa! hugs
RăspundețiȘtergeremersi, Bubu
Ștergereconsum de vre-un an linte si pot sa spun ca imi place tare mult !
RăspundețiȘtergerema bucur, coco!
ȘtergereNu am facut niciodata.Dar vazand reteta ta ma tenteaza...te pup!
RăspundețiȘtergereincearc-o Liana!
ȘtergereEu fac linte, dar n-am papat niciodat ciorbica... Cu afumatura e un deliciu... eu fac mincarica scazuta, dar daca pun bucatele de kaiser afumat, mama, mama, ce bunaciune iese... Acum ma ling de buzute, daca tot am savurat mincarica ta... Pupici !
RăspundețiȘtergeresi eu ador gustul de afumatura...
Ștergere