O mica particica din sufletul meu....

23 septembrie 2012

Ravioli de casa - umplute cu ciupeci





Foarte foarte bune! Mult mai bune decat cele de cumparat. Umplutura poate varia in functie de preferintele voastre. Eu le-am umplut cu ciuperci de padure... 

Ingrediente

  • 3 oua de casa
  • 300 g faina
  • 500 g ciuperci
  • patrunjel
  • 2 catei usturoi
  • sare, piper
  • Portii: 6Portii: 6
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute

Mod de preparare

Ciupercile se prajesc la foc mic in ulei, in tigaie antiaderenta. Cand sunt gata se condimenteaza si se adauga patrunjel tocat si usturoiul tocat. Se amesteca bine si se lasa la racit. Ouale se bat cu furculita. Se adauga faina, apoi se framanta bine. Va rezulta un aluat tare.  Se intind foi foarte foarte subtiri - eu le-am intins cu masina de taitei.
Se pun gramajoare mici mici de ciuperci la distanta de 2-3 cm. Peste ele se intinde o a doua foaie. Cu ajutorul degetelor , strangem umplutura, apasand usor, pentru a se lipi foile. Taiem cu un cutit zimtat patratelele. Punem apa la fiert si fierbem pastele umplute. Le servim ca si garnitura  sau ca si fel principal, alaturi de un sos alb, sau ce vreti voi.
Daca nu le serviti pe loc, le puteti congela.





25 de comentarii:

  1. Trebuie sa fie tare bune! Nu am preparat niciodata astfel de paste, par usor de facut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca sint cu ciupercute, vreau si eu o portie... Supica am facut aseara, dar am papat-o cu ravioli cumparati... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt convinsa de bunatatea lor,imi plac la nebunie desi nu am facut de multa vreme,dar le vine randul,,,ca tu stai prea departe pentru o portie!!!puppp!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare bine ti-au iesit. Imi plac cu umplutura de ciuperci.

    RăspundețiȘtergere
  5. cred si eu ca sunt mai bune, si arata tare bine! Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca sunt cu ciuperci,atunci sunt pe placul meu.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu siguranta sunt mai gustoasi si mai sanatoasi decat cei din comert!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  8. De cate ori am planuit sa le prepar si eu in casa...
    Sunt super!:)

    RăspundețiȘtergere
  9. O reteta foarte ingenioasa si delicioasa! hugs

    RăspundețiȘtergere